GP Anlæg hjælper med dit nye haveanlæg!

Beskæring af hyben

Bekæmpelse og beskæring af hybenrosen

Hybenrosen - også kendt som 'rynket rose' eller 'klitrose' - er en smuk plante med en mørk hemmelighed. Det er en af de hyppigste invasive plantearter i Danmark, og den er utrolig svær at udrydde. Den spreder sig langs de danske kyster - deraf navnet klitrose - og er med til at dræbe og fortrænge den naturlige dansk flora. Den skal bekæmpes, men beskæring af hyben er ikke så nemt, som man skulle tro, da der skal meget til at slå den ned.

Hvis du er plaget af hyben, så står vi i TJensen for at beskære den. Vi bruger en slagleklipper på minitraktor, som kan slå rosen ned på en måde, som er skånsom overfor lokalmiljøet. Vi beskærer hybenrosen i hele Nordjylland, men især i områderne Lønstrup, Nr. Lyngby, Nørlev og Tornby.

Hvad er hyben?

Hybenrosen er en smuk plante som blev bragt til Danmark som haveplante i 1800-tallet. Den blev først opdaget frit i den danske natur omkring 1875, og sidenhen er planten blevet den medst udspredte invasive art i Danmark. Hybenrosen kvæler alt omkring sig på grund af dens tætte kræt, der blokerer for alt lys, og kan også være til gene for mennesker. Dens rodnet spreder sig langt under jorden, og den kan derfor nemt vokse op igen hvis man ikke beskærer dem ordentligt.

Kontakt os
Hybenrosen er invasiv og bør derfor beskæres

Vi har en slagleklipper til beskæring af hyben

Når vi beskærer hybenrosen for vores kunder, anvender vi en slagleklipper og en grenknuser på minitraktor til formålet. I modsætning til andre maskiner, der blot beskærer rosen, pulveriserer vi planten. Det er en fordel dels fordi, at det er meget hurtigt, og dels fordi at det gør oprydningsarbejdet nemmere. Normalt ville man skulle køre hybenrosen væk af flere omgange, men når man pulveriserer den bliver det ikke nødvendigt.

Hvis du hyrer os til opgaven, slipper du altså for en del oprydningsarbejde.

Beskæring af hyben er ikke nok

I sig selv er det ikke nok blot at beskære hybenrosen. Plantens rodnet spreder sig over et bredt område, og man kan derfor risikere, at planten blok vokser frem igen efter et stykke tid. Der er en grund til, at rynket rose er så svært at bekæmpe. Vi anbefaler, at du lader os fræse rødderne, når vi har beskåret planten, så vi kan være sikre på, at den ikke blot kommer igen.

Vi kan desuden så græs, hvor hybenrosen plejede at være, så området bliver pænt igen.

Beskæring af hyben

Få en uforpligtende snak om beskæring af hyben

Hybenrosen er en invasiv planteart, der spreder sig voldsomt og er et problem ikke blot for naturen omkring den, men også et problem for ejeren af grunden. Hvis du har nogle spørgsmål til planten, eller gerne vil høre mere om, hvordan vi løser din opgave, så tag endelig kontakt til os og fortæl os om dit problem.

Derfor skal hybenrosen beskæres

Det er vigtigt at få beskåret hybenrosen, fordi man ikke kan være sikker på, at planten bliver udryddet på andre måder. Den er nemlig meget hårdfør, og kan overleve både høj varme og hård frost. Selv ikke saltvand kan slå den ned - og faktisk har hybenrosen gode vækstforhold på sandede kyster nær saltvand. Planten har heller ikke nogle naturlige fjender i naturen, der kan holde den nede - det er faktisk kun geder, som kan spise busken.

Så hvis du opdager, at dit sommerhus eller din grund er omringet af hybenrose, så kontakt os og lad os bekæmpe den for dig.